ER DETTE MULIG Å GJØRE NOE MED?

Jeg har aldri røyket. Jeg har aldri prøvd å røyke eller hatt lyst å prøve en røyk heller for den slags skyld. Så jeg vet ikke så mye om hva man for eksempel gjør med en røyk etter man er ferdig å røyke. Hvor kaster man den?

Det jeg har sett er jo at det er røykstumper overalt. Og for et par uker siden når disse bildene i innlegget ble tatt, var jeg så overrasket over alle sneipene så lå tett i tett på det lille idylliske friområde ved havet.

Det jeg lurer på er om det strengt tatt er nødvendig å dumpe røyken akkuratt der man står når man er ferdig? I skogen. På svaberget ved sjøen. På fortauet. I skolegården. Må man stumpe den ute? For jeg tror mange tråkker på røyken og lar den ligge? Må man egentlig tråkke på de og kline de ned i bakken? Kan man ikke gjøre det på andre måter? Er det umulig å kaste i søpla eller ta med? 

Det var liksom røykstumper over alt på det lille idylliske stedet ved havet..

Nå i disse plast og søppel fokus tider ved kysten vår.. Røykstumper er vel neppe særlig bra “fuglemat?”

Så er det lov å spør røykerne som stumper røyken ute i naturen (For er forhåpentligvis noen røykere som ikke gjør de); Er det en mulighet for å endre den vanen værsåsnill? Litt skjerpings? Det er litt lite appetittelig med gamle røykstumper, og tenk så fint om man slapp å ha det i naturen? 

 

TROR DERE DENNE VANEN KAN ENDRES?

NOEN ANDRE SOM SYNEST SNEIPER I NATUREN ER EN UTING?

#røykelov #miljø #plast #søppelinaturen

0 kommentarer

Siste innlegg