Så mye koster det å gå i bryllup! Jeg er sjokkert!

Hvis luksusfellen skal gi slike tips som jeg leste idag, må de snart på luksesfellen selv.. Hvis de skal være gjest i flere bryllup i sommer da.. 🙂

Jeg har vært bryllupsgjest ett par ganger de siste åra. Og det er alltid stort å være med på. Men man må jo planlegge litt.. Og legge ut litt. Men hvor mye?

For min del har bryllupsgaven vært en av de største postene.  Mens kjole og tilbehør ble for min del rimelig, fordi min situasjon er slik at jeg må være forsiktig der.. (Men man finner kjempefine kjoler til ikke så mye på nettet, og kan se smashing ut likevel.) Så max 2500 tilsammen kanskje.

Jeg har egentlig aldri tenkt på hva andre bryllupsgjester bruker på ett bryllup.Men idag lyste en artikkel opp om emnet, nemelig om hvor dyrt det var å være bryllupsgjest, derpå luksesfellen kom med innspill. Og jeg må bare si at det er nokså langt unna min virkelighet. Og jeg ble sjokkert! 

Å være gjest koster 22 500.!! 

Her la man til 8000 bare til kjole og sko, og 4500 til hår og sminke. Og jeg tenker at de som har lyst og anledning selvfølgelig må kose seg litt ekstra en slik stor dag som ett bryllup.  Men likevel.. Dette blir ett veldig urealistisk bilde for mange. (De fleste vertfall, håper jeg). Og ekspertene i luksesfellen sa at man gjerne gir 2000 i gave hvis det er god venninne.. Hmm.. Vil det si at hvis man er fattig og gir 1000, som er utrolig mye..nesten for mye i en dårlig tid, så gir man for lite og er en dårlig venninne? Er ikke 2000 veldig mye fra en person (uten å virke gjerrig)? 

Jeg synest lista blir lagt så høyt for så mye om dagen. Og snart tørr vel de med minst å takke ja til verken bryllup eller bursdager,  fordi man ikke har nok.

Mitt poeng her er ikke å klage på de som bruker mye som bryllupsgjest og koser seg med den opplevelsen. For hvorfor ikke ha en dag man bruker litt ekstra og unner seg den frisørtimen? Jeg unner virkelig folk noe ekstra en gang iblant og å slå seg løs.. Men jeg synest det blir ganske sykt å la det høres ut som det normale er å løpe en ny designerkjole for å gå i bryllup. For maaange bruker kjoler de finner på HM eller en kjole de allerede har. (Noe som burde være helt innafor.) Og jeg trodde frisør, ansikt og hårpleie var mest vanlig for bruden og mulig forlover og brudepiker. For forlover er ikke en vanlig gjest vil jeg si..

Hvis man må reise for å komme seg til bryllup blir naturligvis det mer å legge ut.. (Noe jeg ikke måtte tenke på sist, utenom bil. Evt taxi). Men skal du i bryllup å leser samme artikkel som jeg gjorde, så er vi tydeligvis like unormale og gjerrige hvis du skroller gjennom Nelly og farger håret selv.. Og vi må ikke glemme at tanken er viktigst. Det å være der å feire sammen med brudeparet og skape en uforglemmelig dag er aller viktigst. Og det å sitte å for eksempel snekre sammen ett personlig album, eller legge hjertet i gaven er så nedgradert.. Men det er flere måter å gi på, og Og for å være litt ironisk, er det jo “flottings” om de som har Fire biler og fem hytter legger lista på bryllupsgave på 5000.. Så jeg blir det nesten flaut for de andre… Men poenget er, husk på hva som er viktigst 🙂 Gå i bryllupet og kos deg.

Og til slutt, skal du i flere bryllup i sommer og følger malen på artikkelen for “så mye koster det å være bryllupsgjest” finnes alltids programmet luksusfellen, hvor du kan få hjelp til høsten 😉

0 kommentarer

Siste innlegg