LAGE JULEGAVENE SELV? Her er noen gavetips!

Jeg er veldig for det å lage flere av julegavene selv! Men mitt inntrykker er at nesten ingen vokne gjør nettopp det. Og jeg lurer på hvorfor? Kommer det av at de ikke føler hjemmelaget er “bra nok”? Eller er det fordi de ikke har tid og krefter? At de tror de ikke er flinke nok? Eller fordi de mangler ideer?

Jeg har lyst å komme med noen forslag til julegaver man kan lage selv, og håper noen lar seg inspirere!  Flere av disse tar IKKE lang tid 🙂

 

1. HJEMMELAGET KONFEKT

Hvem blir ikke glad for sjokolade??? Og her kan man ha storproduksjon, så man får gitt en liten pose til alle man er glad i. Du kan lage sjokolade i sjokoladeformer, eller du kan rulle sjokoladekuler for hånd, du kan sette sjokoladekuler på pinner som på bildet over, eller du kan bruke konfektformer. (Babymuffinsformer) Ingrediensene kommer ann på hvilken konfekt du vil lage, og du kan for eksempel se på Anne briths konfektoppskrifter for ideer, som jeg har link til under. Jeg anbefaler å lage fine kremmerhus til konfekten med sløyfe, så ser resultatet veldig flott ut 🙂

Bloggeren Annebrith har mange konfektoppskrifter HER.

 De tre øverste bildene er fra pixabay.

 

2. BRENTE MANDLER

Dette er enkelt å lage og tar ikke så lang tid. Du trenger bare to ingredienser; Mandler og sukker! Jeg anbefaler å pakke mandlene inn i ett blankt kremmerhus etterpå med rød sløyfe. Og jeg tror mottaker blir utrolig glad!

3. HJEMMELAGET STRIKKELUE

Kan du strikke eller hekle? Jeg synest at hjemmestrikkede plagg er noe av det fineste man kan få. Det varmer, og jeg vet det ligger mye tid og kjærlighet bak. Og du gir bort ett plagg ingen har make til! 

4. NYDELIG LEIREDEKORASJON

Denne julegaveideen er så koselig å lage, og resultatet blir kjempefint! Jeg har også hatt med barn på ett slik prosjekt.

DU TRENGER:

Hvit leire

Kjevle

Pepperkakeformer

Gamle hekleduker.

Tråd/sløyfe

SLIK GJØR DU:

Kjevle leiren flat, Legg  på duken og kjevle slik at mønsteret kommer på leiren. Bruk pepperkakeformene, og trykk ut. Jeg anbefaler en stor hjerteform eller små former til juletrepynt, pynt på julegaven eller som tilfralapp. Husk å lage hull til sløyfe/oppheng! La det tørke ett døgn! 

Bildene av leireideen er fra creativ company.

5. EGNE JULEKORT 

Det er så koselig å få hjemmelaga julekort! Og det trenger ikke være scrapping som tar timesvis. Hva med å tegne litt, eller lime på ett gammelt bilde av dere? Og vet du hva; om du ikke er verdens beste kunstner, så er det ordene du skriver og de gode tankene som teller!

 

HVA SYNEST DU OM IDEENE? 

0 kommentarer

Siste innlegg