Tanker om presidentvalget

Democratic Presidential candidate and former US Vice President Joe Biden speaks during the first presidential debate at the Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio on September 29, 2020. (Photo by Jim WATSON / AFP) (Photo by JIM WATSON/AFP via Getty Images)

 

1. Jeg tror Trump vinner, men det blir veldig spennende imorgen.. Dere kan jo tippe hvem jeg heier på. 😉

2. Jeg tror at “klimakampen” heier på Biden.

3. Hvis Trump ikke vinner så blir jeg overrasket om det ikke blir en stooooor sak og mye twitring om “poststemmene“.

4. Jeg tror det blir mye opptøyer hvis Trump taper.

5. Jeg synest valgsystemet i USA er ekstremt innviklet, og jeg funderer litt på om jeg synest det er ett mest mulig rettferdig og demokratisk system? (For eksempel dette med at noens stemme teller flere ganger mer enn andres avhengig av hvor man bor) prognoser sier lfte svært lite, og Hillary tapte valget i 2016 selv om hun hadde høy prognose og fikk 2 868 686  flere stemmer enn Trump. Men en stemme i  Wyoming teller like mye som 3,5 stemmer i Florida på grunn av statens størrelse.. (Det er jo en ide for Senterpartiet hvis det blir mange MDG-stemmer fra oslo, å kreve dobbel eller firedobbel stemme på grunn av mindre folkerike kommuner på bygda ;p)

6. Det burde vært en kvinne blant kandidatene..(!) Jeg satt oppe på natta forrige amerikanske valgnatt, og var nærmest helt knust når Hillary tapte. Det er så på overtid å få en kvinnelig president! Men det er godt Ariana Grande ikke er politiker på ordentlig, for da hadde vel Høibo satt kaffien i halsen. (Tajik fremsiden).

7. Jeg har lenge stilt meg spørsmål ved hvorfor noen kan stemme Trump. Men etter å ha satt meg litt grundigere inn i tematikken kan jeg forstå hvorfor noen gjør det. Det vil si- hvorfor de ønsker den politikken istedenfor Bidens for sin egen livsituasjon og arbeid tross Trumps væremåte.. Men så har de jo ikke så mye annet valgt enn å stemme Trump heller da (de som ikke er tilhenger) hvis de ønsker republikansk styre.

8. USA skulle nesten vært to land om det stod på det politiske. For noen stater har liksom nesten “alltid vært blå” og noen “alltid røde.” Og litt interessant hvilke stater som er hva og hvorfor.

9. Jeg er veldig spent på hvem som vinner. 

 

Har du tanker om valget?

0 kommentarer

Siste innlegg